Intelektual Sufi

"Jika anda ada sebiji epal dan saya pun ada sebiji, apabila anda berikan kepada saya epal tersebut dan saya pun berbuat demikian kepada anda (saling bertukar epal), maka anda masih memiliki sebiji epal dan saya pun sama. Tetapi apabila saya kongsikan pada anda satu ilmu dan anda berikan saya satu ilmu, maka saya akan memiliki dua ilmu dan anda pun dua ilmu."

- Tidak Rugi Berkongsi Ilmu -

Jom Jadi Usahawan...

Jumaat, 20 Jun 2014

TAK KENAL MAKA TAK TAHU... BETUL TAK?INTELEKTUAL SUFI CENTRE merupakan sebuah syarikat bumiputera yang telah berdaftar secara perkongsian dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sejak mei tahun 2012. Penubuhannya dipelopori oleh golongan usahawan muda yang terdiri daripada 6 orang graduan Universiti Sultan Zainal Abidin, Kuala Terengganu dari pelbagai bidang pengajian bertujuan untuk memenuhi keperluan semasa pendidikan dan sosial masyarakat melalui sektor perkhidmatan dan pemasaran produk buku-buku versi islamik yang diterbitkan oleh pelbagai syarikat penerbitan buku di seluruh Malaysia agar proses penyebaran ilmu dan maklumat dapat diperluaskan kepada segenap lapisan masyarakat dalam usaha untuk membentuk kesedaran Islam yang murni di samping mengajak masyarakat mendekatkan diri kepada Allah dan Rasulnya.
  VISI 
Melahirkan Generasi Beriman, Berilmu dan Beramal 

Misi 
Memartabatkan Pendidikan Islam, Memperkasakan Pembangunan Ekonomi dan 
Memperkukuhkan Kesatuan Ummah 

Moto 
ISLAMIC + INTELLECTUAL + INDEPENDENT 

INTELEKTUAL SUFI CENTRE kini dalam rangka untuk melaksanakan satu projek pembangunan modal insan kepada para remaja dan pelajar-pelajar sekolah yang muslim khususnya diseluruh negara yang akan bermula di negeri Terengganu sekitar daerah Kuala Terengganu yang akan berpusat di Gong Badak  yang akan dibuka dalam usaha melahirkan rasa tanggungjawab sosial kepada masyarakat melalui perkhidmatan yang disediakan. 

Syarikat bercadang untuk menyediakan perkhidmatan Latihan Kepimpinan, Ceramah motivasi, bimbingan al-Quran & Fardhu Ain, Asas Kaedah Bahasa Arab, Tuisyen Akademik dan jualan buku-buku Islamik, motivasi serta e-Book perniagaan yang terbuka kepada masyarakat sekitar yang berminat.

Kelas Intensif Asas Bahasa Arab

INTELEKTUAL SUFI CENTRE bakal menawarkan beberapa jenis perkhidmatan kepada masyarakat, antaranya

   1. Al-Fateh Leadership Training (A.L.E.R.T)

   2. Bengkel Mudahnya SolatModul Santai Mempelajar Solat  (S.M.S)

   3. Ceramah Motivasi ( Cth : Motivasi D.O.A. & Q.U.D.W.A.H)

   4. Kelas Tajwid & Tahsin Al-Quran (Matan Hidayah As-Sibyan)

   5. Kelas Intensif Remaja MukminKelas Fardhu Ain (K.I.R.A.M)

   6. Kelas Intensif  Asas Ilmu Nahu & Sorof – (Matan Al-Jerumiyah & Tasrif)

   7. Bimbingan & Motivasi Keusahawanan ( Next Abdul Rahman Ibn ‘Auf )

   8. Jualan Produk Digital ebook dan buku-buku motivasi, ilmiah dan agama
Porgram-Program yang dijalankan

Usahawan Muda Muslim Prihatin Dakwah,
Mahmud bin Jamaludin Al-Hafiz
Prinsipal Trainer & Motivator ISC-Training
No Hp : 013 - 204 1392  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan